BAQ bewust!

Aan de producten van BAQ wordt veel aandacht besteedt. De consument houd zich steeds meer bezig met wat hij/zij eet, wat er in zijn voeding zit en waar dit vandaan komt. Brood is bij uitstek het product dat in de ogen van de consument zo natuurlijk mogelijk dient te zijn, met name ook door het dagelijks gebruik ervan.

Pure producten zonder verdere toevoegingen zijn steeds populairder. De eerlijke ingrediƫnten en ambachtelijke bereidingswijze spreekt mensen aan. Eerst was het stokbrood populair. Toen kwam de ciabatta, de focaccia, de panini. Nu is het desem wat de trend zet. Puur, oorspronkelijk, robuust brood met gescheurde korst. We houden van de imperfectie en de asymmetrie in vorm. We willen smaak zoals de natuur het bedoeld heeft. We verkiezen slow brood in plaats van turbotarwe. We willen weer zelf ons brood breken en snijden. Desem als ode aan de ambachtelijkheid. Niet alleen op het gebied van brood is dit het geval. Ook spelen we in op bewust en ambachtelijk banket.

Zoals ik in de inleiding ook al noemde zijn we op dit moment bezig met het ontwikkelen van gebak gezoet met alleen natuurlijke suikers. De vraag ontstond bij een klant en daar spelen wij op in. Ook bestaat ons assortiment uit ambachtelijk maar eenvoudig te bereidden gebak. Een geweldig lekkere carrotcake en de monchou zoals oma hem maakte. De lekkerste roomboter cake en huisgemaakte appeltaart met heerlijke grote stukken frisse appel. Less is more.

Wij bieden een klein maar sterk banketassortiment waardoor we de constante kwaliteit kunnen waarborgen waar de klant voor terugkomt!

BAQ - Folkingestraat Groningen