BAQ - brood & cafe

BAQ is een eigentijdse ambachtelijke bakkerswinkel annex broodcafe in hartje Groningen. Gevestigd in de Folkingestraat tussen diverse versspecialisten in het leukste winkelstraatje van Nederland. Je kunt er terecht voor de puurste ambachtelijke desem, spelt, volkoren en meergranenbroden van Groningen. Al onze broden worden iedere dag vers voor u gebakken in onze winkel!

BAQ kiest bewust voor de grondstoffen voor zijn producten. Zo verkopen wij biologische broden en ook e-nummer en lactose vrij brood. We werken nauw samen met lokale molenaars en boeren. Verbouwen we ons eigen spelt, rogge, tarwe en haver in het Drentsche Aa gebied in samenwerking met de Agrarische Natuur Vereniging Drenthe. Waarna het graan gemalen wordt door molenaar Mulder Pot in Kropswolde. Een geweldig mooie samenwerking met een prachtig product als eindresultaat. Brood zowel verbouwd als verwerkt in de regio. We kunnen onze klanten precies vertellen waar onze grondstoffen vandaan komen. Door ons duidelijke verhaal en visie op brood willen we nog meer mensen kennis laten maken met brood in zijn puurste vorm.

Het is een beleving om onze winkel binnen te stappen. Onze bakker Patrick en banketbakster Liene maken iedere dag verse producten voor het oog van de klant. Naast een uitgebreid assortiment aan huisgemaakte koekjes bieden we ook een overheerlijk taartjes assortiment. Tompoucen, monchou en carrotcake zijn enkele overheerlijke soorten die in ons assortiment te vinden zijn. Evenals huisgemaakte slagroomtruffels en onze uitgebreide traditionele Engelse fudge in 12 geweldig lekkere smaken.
Taarten zijn ook op bestelling te verkrijgen. U kunt hierop wachten onder het genot van een cappuccino of u komt later terug.

Naast onze bakkerswinkel waar de geur van versgebakken brood je tegemoet komt kun je bij BAQ ook plaats nemen in ons gemoedelijke huislijke broodcafe. Een plek waar je kunt genieten van onze heerlijkste en de meest uiteenlopende broodsoorten als ontbijt, brunch of lunch. Uiteraard allemaal bewust belegd met vlees van biologische slager De Groene Weg en kaas van De Boergondier. Ook bieden wij een uitgebreide high tea met uiteraard alles uit eigen bakkerij. Naast onze gevarieerde lunchkaart kun je bij ons ook terecht voor ons overheerlijk stukje echte Groninger turf. Uiteraard met een goede kop koffie, verse muntthee of een biologisch sapje.

BAQ is een winkel die het welkom thuis gevoel oproept, een winkel met een glimlach. Ons doel is daarom ook al onze klanten met een glimlach de deur uit te zien gaan en natuurlijk met één van onze overheerlijke pure en ambachtelijke producten.

Wees daarom welkom bij BAQ brood & cafe!

Team BAQ

Samen met mijn medewerkers zijn wij een gepassioneerd en dynamisch team. Brood en banket is onze passie, we kunnen hier uren over vertellen omdat we 100% achter ons product staan. Ambachtelijk brood in zijn puurste vorm, zonder toevoegingen, e-nummers en lactose. Brood zoals brood bedoeld is. Het is altijd al onze wens geweest producten te maken waar we mensen mee kunnen raken, een unieke beleving mee neer kunnen zetten. Deze passie voor brood willen we dolgraag overbrengen, we willen onze broodbeleving doorgeven.

BAQ - Folkingestraat Groningen